Вийшов тизер фільму «Мій юний принц» — першої української картини про ЛГБТ

Студія Real Pictures опублікувала тизер стрічки «Мій юний принц», яка розповідає про дорослішання та ЛГБТ-відносини. Проєкт переміг на пітчингу Державного агентства з питань кіно, отримавши 20 мільйонів гривень із бюджету. Вихід фільму заплановано на літо 2022 року.

Сюжет картини оповідає про 17-річного юнака Пола, який живе зі своєю матір’ю Софією в багатому будинку, страждає на агорафобію й веде розгульне життя. Незабаром вони знайомляться з двома чоловіками — батьком і сином. Ця зустріч змінить усе та стане ключовим аспектом у справі про подвійне вбивство.

боязнь відкритого простору

Головні ролі виконали Петро Ніновський, Вікторія Литвиненко, Євген Лісничий, Ахтем Сеітаблаєв, Анастасія Пустовіт та Ксенія Жданова. Режисером фільму став Хачатур Василян, продюсерами виступили Олексій Гладушевський і Регіна Мар’яновська-Давідзон.

За словами режисера, під час створення картини він надихався роботами Паоло Соррентіно, Гаспара Ное, Ксав’є Долана й Терренса Маліка. «Наше кіно далеке від політики, тут не про релігію, як і не про ЛГБТ. Це лише кілька шарів», — наголосив Василян в інтерв’ю виданню «Настоящее время».

У жовтні на сайті українського уряду з’явилася петиція з вимогою скасувати фінансування проєкту. На думку її автора, фільм ображає почуття християн.

Нове та Найкраще

180

91

166
1 224
Більше матеріалів