Натхнення

Слава Ісу та ЗСУ: Піксель-арт художника Вітра Степового

Українського художника під ніком Вітер Степовий можна впізнати за роботами в стилі піксель-арту. Багато з них він зробив у Харкові під час обстрілів. Художник розповів Bird in Flight про свої мінімалістичні малюнки та улюблену серію з Ісусом.
Богдан

Фріланс-дизайнер із Харкова.

— Я живу в Харкові й до 23 березня був там, тож більшість робіт намалював під добрячими обстрілами. Тепер я в безпечному місці в Україні, малюю, допомагаю армії своїми роботами. Я дозволяю всім охочим робити з них NFT-ілюстрації та продавати, а гроші переказувати ЗСУ чи біженцям. Уже близько десяти людей так і зробили. Часто пишуть іноземці з проханням використати мої роботи, наприклад, щоб зробити мерч з моїми малюнками.

Я малюю все життя, з дитинства. Перший піксельний малюнок я зробив для коханої дівчини. Хотілося подарувати їй щось у цифровому форматі, щоб не змінилося чи не загубилось би з часом.

Піксель-арт мене завжди приваблював, бо це швидко, зручно та ефективно. Для свого подарунка я вибрав фотошоп, але, гадаю, можна використовувати навіть Paint. Тепер на один такий малюнок витрачаю від години до трьох.

Актуальні політичні роботи я почав робити ще після анексії Криму. Тепер я також не можу мовчати, бо війна — важлива частина української історії і має бути зображена в мистецтві. Незадовго до повномасштабного вторгнення я збирався надрукувати на продаж у вигляді листівок кілька робіт, але після 24 лютого проєкт виріс в обсязі.

Моя улюблена серія — з Ісусом. Якось я почув від маленької дитини, що Бог не виїхав з України, а перебуває десь серед нас. А отже, і серед військових у найзапекліших боях. У мене в голові одразу з’явився яскравий образ Ісуса в гелікоптері, як в американському бойовику. Можна сказати, що на моїх малюнках він також проповідує, бо не боїться називати зло злом, а добро добром.

Якось я почув від дитини, що Бог не виїхав з України, а перебуває серед нас. У мене одразу з’явився яскравий образ Ісуса в гелікоптері.

Нове та Найкраще

591

547

580
880

Більше матеріалів