У мережі продають території РФ як NFT. Отримані кошти підуть на підтримку України

Грузинська креативна агенція Leavingstone запустила проєкт із продажу територій Російської Федерації у вигляді NFT-токенів. Роботи виставили на платформі OpenSea, усі отримані кошти обіцяють спрямувати на офіційний гаманець Міністерства цифрової трансформації України. З нього будуть фінансувати відбудову українських міст, що постраждали від воєнного вторгнення РФ.

«У відповідь на російську імперіалістичну агресію ми вирішили назавжди продати російські території! Путін відомий захопленням земель інших країн. Тож дамо йому самому відчути, що це таке», — пишуть автори. Вони вказують: більшість їхньої команди є грузинами, які добре знають, що таке російське вторгнення.

Проєкт має назву Russia for Sale («Росія на продаж»), його запустили на початку квітня. На сайті є карта РФ, поділена на адміністративні райони. Усі охочі можуть придбати території у 5 категоріях: малі землі, середні землі, великі землі, дуже великі землі та великі міста. Вартість територій коливається від 0,05 до 4 етеріумів, залежно від їхнього розміру. Кожна земля має свою назву і навіть справжній герб. Усього у продажу майже 2,5 тисячі російських ділянок, з яких уже придбали 22 на суму $18 тисяч.

Після того як будуть куплені усі землі, автори планують реалізовувати у вигляді NFT відомі російські будівлі: Кремль, Останкінську телевежу, Зимовий палац, а також особистий будинок Путіна і його бункер. На останньому етапі на продаж виставлять Леніна.

Наприкінці березня Міністерство цифрової трансформації України разом зі спільнотою NFT-художників запустило перший віртуальний музей російсько-української війни.

Нове та Найкраще

6 161

644

575
917
Більше матеріалів