Актора Володимира Талашка, звинуваченого у харасменті, відсторонили від викладання в університеті

75-річного актора Володимира Талашка («В бій ідуть тільки „старики“») усунули від викладання в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого через звинувачення в сексуальних домаганнях з боку колишніх студенток і абітурієнток . Про це «Громадському радіо» розповіла виконуюча обов’язки ректора університету Галина Миленька.

В університеті була створена робоча група для перевірки фактів, 1 вересня вона почне роботу. До цього часу Талашко перебуває у відпустці, а 1 вересня буде відсторонений від викладання на період роботи комісії. За словами Миленької, у зверненнях студенток до керівництва вузу фігурує ім’я ще одного викладача. Йому надіслали матеріал для ознайомлення — він, як і Талашко, обурений і всі звинувачення заперечує.

У коментарі «Настоящему времени» Володимир Талашко назвав історії колишніх студенток фейком. «Це викид енергії тих людей, які чогось там хочуть. Нічого подібного, нічого того, про що говорять, не було. […] Я тепер якщо буду це робити, то тільки зі свідками», — сказав він.

Історії актрис Юлії Бірзул та Вікторії Муштей, які стверджують, що стали жертвою домагань викладача, у фейсбуці опублікував сценарист Богдан Панкрухін. За їхніми словами, Талашко міг запропонувати студенткам переночувати у своїй квартирі, роздягнутися і прийняти душ, а також цілував і схиляв їх до сексу. Після цього ще кілька жінок — анонімно або відкрито — розповіли про домагання Талашка.

Нове та Найкраще

6 726

856

722
1 118
Більше матеріалів