Боба Ділана звинуватили у зґвалтуванні 12-річної дівчинки в 1960-х

Американка подала позов зі звинуваченням у сексуальному насильстві проти музиканта нобелівського лауреата Боба Ділана, повідомляє The Guardian.

68-річна мешканка Гринвіча, штат Коннектикут, яку в судових документах називають Джей Сі, стверджує, що співак зґвалтував її в 1965-му, коли їй було 12 років. За її словами, домагання відбувалися в готелі «Челсі» на Манхеттені протягом шести тижнів. Самому Бобу Ділану (справжнє ім’я — Роберт Аллен Циммерман, саме так він названий у судових документах) тоді було 23 роки.

У позові сказано, що Ділан скористався своїм статусом музиканта, залицяючись до Джей Сі, щоб завоювати її довіру, отримати контроль і вступити у сексуальний зв’язок. З цією ж метою співак нібито давав їй наркотики, алкоголь і погрожував фізичним насильством. Після цього він кілька разів зґвалтував Джей Сі.

Американка стверджує, що відтоді страждає від завданих фізичної та емоційної травм. У позові зазначено, що ці фактори заважають жінці вести звичайний спосіб життя. Вона вимагає матеріальної компенсації за побиття, незаконне позбавлення волі та чинення емоційного тиску, наслідки якого змушували її неодноразово звертатися по медичну допомогу.

Представник Ділана в коментарі The Guardian сказав, що звинувачення 56-річної давнини не відповідають дійсності та будуть оскаржені.


Фото: Olle Lindeborg / TT NYHETSBYRÅN / TT NEWS AGENCY / AFP

Нове та Найкраще

6 164

647

575
918
Більше матеріалів