Десятки тисяч глядачів подивилися фейкову трансляцію Apple на ютубі

Учора компанія Apple презентувала нову лінійку гаджетів. Паралельно з офіційною трансляцією події невідомі запустили на ютубі фейковий ефір, який подивилися десятки тисяч користувачів. Про це написав журналіст видання The Verge Джей Пітерс, який побачив трансляцію у списку рекомендованих відео на ютубі.

Ролик потрапив у топ завдяки ключовим словам. У той же час стрим мав багато ознак фейку. Однією з них була дивна назва — «Apple Event Live. Гендиректор Apple Тім Кук: Apple і Metaverse у 2022 році». У відео показали старе інтерв’ю Тіма Кука для CNN, записане ще у 2018-му. Крім того, поверх зображення додали значки криптовалют Bitcoin та Ethereum, а логотип CNN закрили текстом Apple Crypto Event 2022. Сама трансляція містила посилання на шахрайський криптосайт.

Скриншот фейкової трансляції

Невдовзі після публікації новини трансляцію видалили через порушення умов використання ютубу. Одномоментно її дивилися майже 70 тисяч глядачів. «Цей фейковий ефір, ймовірно, був спробою обдурити людей, які щось чули про презентацію Apple, але не знали, що саме відбувається», — припустив журналіст.

7 вересня компанія Apple провела першу осінню презентацію, де показала нові iPhone 14, годинники Apple Watch і бездротові навушники AirPods Pro 2.

Нове та Найкраще

6 340

716

623
982
Більше матеріалів