Натхнення

Я, тусовки і корова: Фото, зняті підлітками

Фотоконкурс для підлітків Future Photo Days у рамках міжнародного фестивалю Odesa Photo Days проходить уже четвертий рік. За цей час якість робіт зросла, кількість поданих заявок збільшилася, а самі фотографи звернулися до свого повсякденного життя. Bird in Flight показує найбільш цікаві знімки, надіслані на конкурс цього року.

Організатори міжнародного фотофестивалю Odesa Photo Days четвертий рік поспіль проводять конкурс для фотографів 15—17 років. Таких конкурсів — десятки по всьому світу, але всього один в Україні. У підлітків менше знань і досвіду у фотографії, а отже, більше можливостей для експериментів, тому їхні роботи особливо цікаві кураторам. Торік видання The New York Times саме підлітків попросило розповісти про своє життя під час пандемії, щоб визначити події, які сформують їхнє покоління.

Цього разу участь у Future Photo Days взяли 212 авторів із 75 населених пунктів країни. Найбільше заявок надійшло з Дніпропетровської, Київської та Львівської областей. На конкурс приймали тільки серії робіт — від двох до десяти знімків, об’єднаних спільною темою. Фотографії могли бути зроблені на будь-яку камеру або телефон. Кураторка фестивалю Катерина Радченко каже, що цього року кількість заявок була рекордною, а якість робіт стала набагато вищою.

Цього року значно більше, ніж раніше, серій про самих підлітків — їхні тусовки і повсякденне життя.

«Більш експериментальні роботи надійшли з великих міст: Одеси, Харкова, Києва. Там підлітки пробують працювати з різними техніками, наприклад розфарбовування або колажу, — зазначає Катерина. — У Києві помітний інтерес до дослідження тіла і власних переживань. Значно більше, ніж раніше, серій про самих підлітків — їхні тусовки і повсякденне життя».

Катерина Радченко впевнена, що конкурс дасть молодим фотографам можливість повірити в себе, покаже їм, що ці знімки цікаві не тільки родичам і друзям, але і кураторам великих фотофестивалів. Деякі учасники минулих років вступили до міжнародних університетів на факультети, які спеціалізуються на фотографії.

Фоторедакторка Bird in Flight Льоля Гольдштейн відібрала найцікавіші знімки, надіслані на Future Photo Days у цьому році. Усі серії фіналістів будуть показані в рамках Odesa Photo Days Festival 2021, який відбудеться 21—23 травня.

Микита Безус, 17 років, Кам’янське
Артем Август, 17 років, Одеса
Катерина Марчук, 15 років, Луцьк
Андрій Бородавчук, 17 років, Чернігів
Андрій Бородавчук, 17 років, Чернігів
Анастасія Фастовець, 16 років, Миколаїв
Анастасія Фастовець, 16 років, Миколаїв
Олена Кондратюк, 17 років, Київ
Олена Кондратюк, 17 років, Київ
Максиму Андре Мартиненко Щеглов, 17 років, Чернігів
Максиму Андре Мартиненко Щеглов, 17 років, Чернігів
Алекс Нагорний, 17 років, Бучач
Володимир Матейчук, 17 років, Коломия
Володимир Матейчук, 17 років, Коломия
Володимир Матейчук, 17 років, Коломия
Аліса Міхєєва, 15 років, Охтирка
Аліса Міхєєва, 15 років, Охтирка
Арсеній Хоменко, 16 років, Конотоп
Арсеній Хоменко, 16 років, Конотоп
Марк Зотов, 16 років, Миколаїв

Нове та Найкраще

644

575

600
917

Більше матеріалів