Репортаж

Марсіанські хроніки: Фото з Сан-Франциско, де небо пофарбувалося в помаранчевий колір

На Західному узбережжі США тривають масштабні пожежі — тисячі людей змушені були залишити свій будинок. Кейт Браун, губернаторка штату Орегон, охопленого вогнем, уже назвала пожежі подією, що припадає на покоління лише раз. Михайло Ракитянський сфотографував Сан-Франциско, жителі якого через попел у повітрі сьогодні так і не побачили сонце.

Через пожежі, що вирували по всій Каліфорнії, небо над Сан-Франциско в четвер, 10 вересня, було темним і стало помаранчевого кольору. Сильний вітер, який пішов за рекордною спекою цими вихідними, посилив ситуацію. Незвичайного відтінку небо набуло через скупчення частинок, що розсіюють синій колір, а пропускають лише жовтий та помаранчевий. У соцмережах те, що відбувається, назвали апокаліпсисом і декораціями до «Того, хто біжить по лезу».

Дизайнер Михайло Ракитянський, який живе у Сан-Франциско, розповів Bird in Flight, що городянам дозволяють виходити на вулицю, незважаючи на погану якість повітря. «Це складний для всіх рік, люди не дивуються вже нічому», — говорить Михайло. Він зафіксував мегаполіс, який тепер більше нагадує поселення на Марсі.


Фото: Міша Ракитянський

Нове та Найкраще

856

722

693
1 118

Більше матеріалів