Партнерський матеріал

Ми оживили дитячі страхи. І зняли їх

Напередодні Геловіна Bird in Flight разом із Uklon дізналися, що лякало українців у дитинстві, а фотограф Валентин Бо відтворив ці образи та сюжети.

Олена, 29 років

Я вірила, що вночі з фотошпалер виходять потопельники та забирають людей.

Коли я була дитиною, у нас у вітальні були абсолютно жахливі фотошпалери: з річкою та березами навколо неї. Я досить довго вірила, що вночі з фотошпалер виходять потопельники та забирають людей до себе. Боялася, що вони одного разу заберуть мене. Потім ми ті шпалери заклеїли.

Алла, 39 років

Домовика уявляла чоловічком карликового зросту з тілом, вкритим довгим волоссям.

У дитинстві я дуже боялася домовика, уявляла його як чоловічка карликового зросту з тілом, вкритим довгим волоссям. Часто здавалося, ніби в кімнаті є ще хтось і що він стоїть за правим плечем на відстані приблизно 30-40 сантиметрів. Ось прямо фізично відчувала тепло, як від живої людини.

Юля, 28 років

Дівчинка одягла колготи — і в неї зникли ноги.

Добре пам’ятаю страшилку про жовті гольфи: дівчинка їх одягла — і в неї зникли ноги. Не пам’ятаю, як вони з’являлися, але, здається, якщо вони з’являться випадково вдома, то не треба їх чіпати у жодному разі.

Антон, 27 років

Якщо я довго плаватиму в річці, то риба-кит відкусить мені цюцюрку.

Я дуже любив довго сидіти у воді, мене не можна було звідти витягти. Якщо приходили на пляж, перше, що робив, — це повз у воду, а потім, коли почав упевнено ходити, тікав у воду з головою. Я боявся, що мені риба-кит цюцюрку відкусить, якщо я довго плаватиму в річці. Мене мати шифрувала так, бо я з води не хотів вилазити.

Женя, 25 років

Як тільки вимикалося світло, починало здаватися, що клоун гойдається на своїй гойдалці й дивиться на тебе.

Колись нам із сестрою подарували іграшку — порцелянового клоуна на гойдалці. Максимально стрьомного. Такий «чудовий подарунок» повісили на шафу в нашій кімнаті. Це один із моїх найстрашніших спогадів дитинства, тому що як тільки вимикалося світло, починало здаватися, що клоун гойдається на своїй гойдалці й дивиться на тебе. Якоїсь миті ми з сестрою не витримали і просто викинули його чи навіть закопали — вже точно не згадаю.


Що точно не повинно лякати, так це поїздки містом. Тому Uklon зробив їх ще безпечнішими. Тепер у додатку для водіїв з’явився автоматичний контроль швидкості, який не дозволить їм лихачити. Якщо виникла ситуація з водієм або пасажиром, яку не вдалося вирішити в ході поїздки, то тепер цю людину можна відправити до чорного списку і більше ніколи не зустріти під час замовлення Uklon. Усі подробиці про ці та інші можливості можна знайти на сторінці «Безпекопатруля».


Фото: Валентин Бо, спеціально для Bird in Flight

Нове та Найкраще

637

572

599
912

Більше матеріалів