Влада Австрії подарувала річні проїзні вартістю тисячу євро в обмін на тату

Австрійський уряд провів незвичайну промокампанію для так званого кліматичного квитка — річного абонемента на проїзд у будь-якому виді громадського транспорту. Людям, які погодилися зробити тематичне тату, їх вручили безкоштовно. Однак ініціатива викликала також критику, пише Euronews.

«Кліматичний квиток» у Австрії коштує 1 095 євро. Ним володіють близько 245 тисяч людей при кількості населення у майже 9 мільйонів осіб.

Акцію проводили цього літа на двох музичних фестивалях. Відвідувачам пропонували зробити татуювання у спеціальних наметах та отримати проїзний у подарунок. Лише шестеро осіб здобули безкоштовний квиток таким чином — по троє перших учасників з кожного фестивалю.

Читайте також: Б’є — отже любить: Патріотичні тату українців часів війни

Ініціативу організувала Леонора Гевсслер із Партії зелених, яка очолює Міністерство з питань захисту клімату та навколишнього середовища. Чиновниця активно рекламувала акцію і навіть зробила собі тимчасове тату з написом «Гевсслер бере на себе лідерство».

Кампанія викликала критику з боку деяких політиків, медіа та користувачів соцмереж. Депутатка від ліберальної партії NEOS Хенріке Брандштеттер назвала такий підхід до просування політики недостойним для міністра. Місцеві газети охрестили акцію «екологічною тупістю» та «голим цинізмом». Гевсслер відповіла, що тату пропонували лише повнолітнім, більшість з яких уже мали малюнки на тілі.

Нове та Найкраще

6 328

714

623
978
Більше матеріалів