Lucasfilm найняла блогера, який створив діпфейк-відео за «Мандалорцем» і «Зоряними війнами»

Американська компанія Industrial Light & Magic (ILM), яка є підрозділом кіностудії Lucasfilm і спеціалізується на візуальних ефектах, взяла на роботу автора ютуб-каналу Shamook, повідомляє IndieWire. Блогер створює діпфейк-відео за фільмами і серіалами. Найпопулярніші ролики на його каналі — діпфейки з епізодами із франшизи «Зоряні війни» та серіалу «Мандалорець».

Блогер повідомив, що почав працювати в ILM, у коментарях до одного зі своїх відео. Він пояснив, що з цієї причини не встигав викладати свіжий контент, і пообіцяв найближчим часом виправити ситуацію. У Lucasfilm підтвердили інформацію про наймання автора ютуб-каналу Shamook. «ILM завжди шукає талановитих фахівців і дійсно найняла фахівця, який відомий як онлайн-персонаж Shamook», — йдеться в заяві представника студії.

У грудні 2020 року Lucasfilm випустила фінальну серію другого сезону «Мандалорця». У цьому епізоді показали молодого Люка Скайвокера. 69-річний актор Марк Гемілл, який виконав його роль, набагато старший за свого персонажа. Lucasfilm використовувала технологію CGI, щоб надати Геміллу більш молодого вигляду. Однак багатьом глядачам не сподобався результат. 21 грудня Shamook виклав відео, в якому застосував для цього ж епізоду технологію діпфейк. Ролик набрав більше 2 мільйонів переглядів.

Нове та Найкраще

8 399

1 045

861
1 317
Більше матеріалів