Кевін Спейсі не визнав себе винним у сексуальному насильстві, суд перенесли на наступний рік

Американський актор Кевін Спейсі не визнав себе винним за жодним із п’яти пунктів звинувачення у сексуальному насильстві над трьома чоловіками — слухання відбувалися у лондонському кримінальному суді Олд-Бейлі. Про це повідомляє Reuters.

У відповідь на озвучені судом звинувачення 62-річний актор заявив, що не визнає себе винним. Наступне судове засідання заплановане на 6 червня 2023 року. Очікується, що воно триватиме три-чотири тижні. Також була продовжена безумовна застава Спейсі, яку минулого місяця призначив суд округу Вестмінстер у Лондоні.

форма застави, при якій обвинувачений не повинен залишатися у в’язниці в очікуванні суду і не має жодних додаткових обмежень

Актору інкримінують участь у чотирьох епізодах домагань і одному випадку сексу без згоди з трьома чоловіками з березня 2005-го по квітень 2013 року. За даними поліції, ці епізоди мали місце у Лондоні та графстві Глостершир у той час, коли Спейсі був художнім керівником лондонського театру Old Vic.

У 2017 році актор Ентоні Репп звинуватив Спейсі у сексуальних домаганнях, що мали місце у 1986-му на вечірці у Лос-Анджелесі, коли Реппу було чотирнадцять. Пізніше понад двадцять чоловіків заявили про неналежну поведінку та домагання з боку Спейсі. Артист заперечував усі звинувачення. У листопаді 2021-го суд Лос-Анджелеса зобов’язав актора виплатити $31 мільйон творцям «Карткового будинку» через порушення умов контракту щодо неприпустимості сексуальних домагань на робочому місці.

Через скандал актор, що є дворазовим лауреатом премії «Оскар», втратив ролі у серіалі Netflix «Картковий будинок» і проєкті Рідлі Скотта «Усі гроші світу». Після цього він випустив кілька різдвяних роликів і брав участь у записі подкастів, але не знімався в нових картинах. У 2021-му стало відомо про повернення Спейсі в кіно: він зіграє в італійській драмі Франко Неро «Людина, яка намалювала Бога». Цього року він отримав головну роль в історичній драмі «1242 — Ворота на Захід».

Нове та Найкраще

8 335

1 028

840
1 299
Більше матеріалів