Військовий музей у Польщі закликав відвідувачів не займатися сексом на його території

Музей берегової оборони Форт Герхарда у Польщі закликав своїх гостей утриматися від заняття сексом на території комплексу та його приміщень. Відповідну заяву опублікували у фейсбуці установи наприкінці липня, повідомляє Hyperallergic.

Працівники форту зазначили, що оснастили територію новими камерами відеоспостереження, які зафіксували три пари за інтимним заняттям. «Закохані гості, будь ласка, зрозумійте: більшість експонатів у нашому музеї — це об’єкти, „народжені“ багато років тому й підпорядковані абсолютно іншим нормам моралі», — йдеться в пості.

Водночас музейники порадили закоханим прогулятися у бік диких пляжів біля форту, де немає камер. Публічний секс є незаконним у Польщі і може призвести до арешту, обмеження волі, штрафу у 1,5 тисячі злотих або догани.

Форт Герхарда, також відомий як Східний форт, побудували на острові Волін у середині XIX століття, за часів Прусського королівства. Спочатку він був частиною фортеці Свіноуйсьце, яку використовувала прусська армія, а під час нацистської окупації Польщі — військово-морські сили Третього рейху. Музей відкрили у 2001-му, там діє постійна виставка уніформи, зброї та військового спорядження за всю історію форту. Щороку його відвідують близько 45 тисяч туристів.


Фото: Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 218

670

587
945
Більше матеріалів