Європейська кіноакадемія відзначила премією усіх українських продюсерів на знак солідарності

Нагороду Co-Production Award 2022 від фонду Eurimages присудять колективно усім українським кінопродюсерам. Це відбудеться на знак солідарності в рік, коли українська кіно- й телеіндустрія постраждала внаслідок російського вторгнення, пише Deadline.

Нагорода Eurimages Co-Production Award складає 20 тисяч євро. Премія є спільною ініціативою Європейської кіноакадемії та Eurimages, її зазвичай отримує один продюсер, який брав активну участь у копродукції.

«Як виняток цього року премія Eurimages присуджується не одному, а всім продюсерам України. Це вияв великої вдячності за зростання якості українського кіновиробництва в останні роки та знак постійної підтримки тепер, коли ця інфраструктура зазнала краху», — зазначають організатори премії.

Нагороду вручать делегації українських продюсерів на церемонії 35-ї Європейської кінопремії, що відбудеться 10 грудня в Рейк’явіку.

Цього року на нагороди Європейської кіноакадемії претендують три художні стрічки, створені в Україні. Це «Відблиск» Валентина Васяновича, «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука, а також «Цензорка» Петера Керекеша (копродукція Словаччини, Чехії та України). У номінації «Найкращий документальний фільм» — зняті в Україні «Будинок зі скалок» Сімона Леренга Вільмонта і «Маріуполіс 2» Мантаса Кведаравічюса.

фонд підтримки культури Ради Європи

Нове та Найкраще

6 219

670

587
945
Більше матеріалів