Оголошено переможця Bird in Flight Prize ’21: Проєкт «Коронарапсодія — чи це справжнє життя»

У міжнародному фотоконкурсі Bird in Flight Prize ‘21 переміг фотограф з Німеччини Рафаель Гайгстер із проєктом «Коронарапсодія — чи це справжнє життя» про наслідки пандемії. Він отримає головний приз — 2 тисячі євро. Минулого року дві його серії, «Коронарапсодія» та «Я помер 22 рази», увійшли до шорт-листа премії.

Презентація робіт фіналістів проходила 9 грудня на екранах торговельно-розважального центру Gulliver. Там же до 17 грудня транслюватимуть світлини з проєкту переможця — 75 разів на день.

2 copy
1
6
5
2_1

«Я документую сюрреалістичні сценарії пандемії у Німеччині. Використовуючи театральне освітлення, я граю з поняттям того, що є реальним, а що може бути футуристичним баченням. Для мене велика честь, що мій проєкт „Коронарапсодія — чи це справжнє життя“ удостоєний премії Bird in Flight Prize», — говорить Гайгстер.

Члени журі так прокоментували серії, надіслані цього року.

«Бути свідком нових та особистих голосів — завжди велике задоволення, і я щаслива, що мала змогу познайомитися з такою кількістю талановитих фотографів та їхніми визначними роботами», — зізнається членкиня агенції Magnum Нюша Таваколян.

«Аналізуючи заявки учасників, їхню географію, звертаєш увагу на великий міжнародний інтерес до конкурсу, — зазначає інший член журі, український фотограф Валентин Бо. — Стає очевидним вплив пандемії. В основному теми проєктів пов’язані з травматичним досвідом, душевними переживаннями і самотністю. Порівняно з минулорічними серіями для мене став менш помітним новаторський підхід до створення історії, що, на мій погляд, говорить про наслідки глобальної ізоляції та пов’язані з нею обмеження».

Проєкт «Коронарапсодія — це справжнє життя» (частина 2) німецького фотографа Рафаеля Гейгстера, який увійшов до шорт-листа премії Bird in Flight Prize ‘21
Проєкт «Коронарапсодія — чи це справжнє життя» (частина 2) німецького фотографа Рафаеля Гайгстера, який увійшов до шорт-листа премії Bird in Flight Prize ‘21

Нове та Найкраще

6 044

596

550
886
Більше матеріалів