Bird in Flight Prize ‘21

Переможець спеціальної номінації Bird in Flight Prize ‘21 від Multiplex — Поліна Полікарпова

Українська фотографка Поліна Полікарпова зі своїм проєктом про дитинство стала переможницею спеціальної номінації Bird in Flight Prize ‘21 від Multiplex.

Українська мережа кінотеатрів Multiplex назвала переможця спеціальної номінації конкурсу Bird in Flight Prize ‘21, в якій обирали найкращий проєкт автора з України. Ним стала «Балада про дитинство» фотографки Поліни Полікарпової. Тепер фотографка отримає приз від партнера премії — річний абонемент на відвідування будь-якого кінотеатру Multiplex в Україні.

«Балада про дитинство» Поліни Полікарпової — це автобіографічна серія, яка розповідає про одержимість візуальними образами дитячої популярної культури кінця 1990-х та підліткової культури 2000-х. Поліна зняла себе і двох дівчаток, які зображують її у різному віці. Як реквізит авторка використала особисті речі, що збереглися з її дитинства: від предметів гардеробу до іграшкової чарівної палички.

У рамках партнерства з кінця грудня роботи десяти фіналістів премії показуватимуть перед фільмами у мережі Multiplex, а це 28 кінотеатрів на 141 кінозал. Наприклад, побачити проєкти з шорт-листа конкурсу можна перед стрічками «Матриця», «Стоп-Земля», «Сальвадор Далі: У пошуках безсмертя» тощо. Музику для відео написав дует mutedbirds.

Цього року на конкурс Bird in Flight Prize надіслали понад 350 заявок із 52 країн. До шорт-листа увійшло 10 серій авторів з Італії, Німеччини, Перу, Росії, США, Іспанії. Переможцем BiF Prize ‘21 став Рафаель Гайгстер із проєктом «Коронарапсодія — чи це справжнє життя» (частина 2). Презентація робіт фіналістів відбулася 9 грудня на екранах торгово-розважального центру Gulliver. Також наприкінці січня роботи 10 учасників Bird in Flight Prize покажуть на онлайн-платформі PHmuseum, а у литовській галереї Klaipėda Photography Gallery будуть виставлені проєкти фіналістів.

Нове та Найкраще

596

550

585
886

Більше матеріалів