Для українців створили гральні карти, які вчать розрізняти вибухонебезпечні предмети

Британська компанія Fenix ​​Insight, що спеціалізується на утилізації вибухонебезпечних предметів, розробила гральну колоду для жителів України: зображення на картах інформують про різні типи снарядів та мін, з якими можуть зіштовхнутися громадяни. Проєкт допомагає розпізнавати загрози та правильно описувати їх працівникам спеціальних служб.

Організація вже застосовувала аналогічні карти в Афганістані та Ємені. У Fenix ​​Insight наголошують, що це портативний, дешевий і простий спосіб отримати важливу інформацію, який однаково підходить для людей різного віку, статі й національності. У колоді міститься 60 карт із фотографіями вибухонебезпечних предметів і їхньою назвою українською та англійською мовами.

cards2
Гральні карти з вибухонебезпечними предметами. Фото: Fenix Insight
cards3
Гральні карти з вибухонебезпечними предметами. Фото: Fenix Insight
cards4
Гральні карти з вибухонебезпечними предметами. Фото: Fenix Insight

Компанія ​​самостійно оплатила розробку та виробництво перших 10 тисяч упаковок, однак планує випустити більше 100 тисяч наборів. Для цього Fenix ​​Insight розпочала збір коштів на платформі JustGiving. Ціна однієї колоди становить трохи менше £2 — наразі команді вдалося залучити £8 тисяч.

«Очікується, що після закінчення війни в Україну повернуться п’ять мільйонів біженців. Ці люди стикатимуться з боєприпасами у своїх будинках, на робочих місцях і вулицях, а також на полях, що використовуються для сільськогосподарської промисловості. Розчистка займе роки, і протягом цього часу люди будуть щодня наражатися на небезпеку», — підкреслюють у компанії. Представники Fenix ​​Insight упевнені, що гральні карти допоможуть українцям вберегтися від небезпеки та можуть бути особливо корисними для дітей.


Фото: Fenix Insight

Нове та Найкраще

5 982

546

535
861
Більше матеріалів