Команда Трампа створила свою соцмережу — акаунти соратників експрезидента зламали в день запуску

Акаунти у соціальній мережі Gettr, створеній для підтримки колишнього президента США Дональда Трампа, зламали вже в день запуску. Про це повідомляє Business Insider. Атаки зазнали сторінка техпідтримки Gettr і акаунти політиків — соратників Трампа. Серед зламаних облікові записи колишнього держсекретаря США Майка Помпео, засновника платформи Джейсона Міллера і колишнього радника Трампа Стівена Беннона.

У всіх профілях з’явилося повідомлення: «@JubaBaghdad (нік користувача, який узяв на себе відповідальність за атаку. — Прим. ред.) був тут :) ^^ свободу Палестині ^^». У твіттері користувач @JubaBaghdad написав, що зробив це просто для розваги, а крім того, зламати Gettr було легко. «Не потрібно запускати веб-сайт, поки не переконаєтеся, що все або, принаймні, майже все в безпеці», — додав він.

Творець соцмережі Джейсон Міллер сказав, що проблема була виявлена й усунена за лічені хвилини, а невідомому вдалося тільки змінити імена у профілях.

З 2009 року Дональд Трамп використовував твіттер як потужний політичний інструмент і ресурс для спілкування з аудиторією безпосередньо, в обхід ЗМІ. На аккаунт політика були підписані більше 88 мільйонів осіб. У січні твіттер довічно заблокував акаунт Трампа за пости з незгодою визнати перемогу Джо Байдена на виборах, які, на думку розробників, могли спровокувати штурм Капітолію.


Фото: Joshua Lott / AFP

Нове та Найкраще

6 160

575

600
917
Більше матеріалів