Комік звинуватив «Дизель шоу» в расизмі та гомофобії через номер «Тарас-папуас»

Гумористичний проєкт «Дизель шоу» випустив номер під назвою «Тарас-папуас» із жартами про колір шкіри та сексуальну орієнтацію. Переможець програми «Розсміши коміка» Віктор Вемуна, який раніше відмовився від участі в цій сценці, звинуватив авторів номера в расизмі та гомофобії.

Вемуна опублікував на своїй інстаграм-сторінці відео, в якому розповів, що в лютому йому написала представниця «Дизель шоу». Вона запропонувала блогеру та його сестрі взяти участь у концертній програмі. Ідея номера полягала в наступному: продюсер, сценарист і режисер збираються екранізувати повість Миколи Гоголя «Тарас Бульба», але їм бракує грошей. До проєкту долучається стримінговий сервіс Netflix, який присилає темношкірого актора.

Далі практично всі жарти крутяться навколо кольору шкіри виконавця головної ролі. У сценці режисер уточнює у продюсера: «Ми знімаємо чорно-біле кіно? А жанр — це чорна комедія? Порно?» «Тарас був поранений у бою. Його спалили на багатті. Він трохи підгорів, але не помер», — пропонує сценарист свої ідеї команді.

Потім у номері «Дизель шоу» йдуть жарти про сексуальну орієнтацію персонажів фільму. Продюсер каже, що картину номінують на «Оскар», тому один із героїв повинен бути гомосексуальний, — вирішують, що це син Тараса Андрій. «Тоді досить логічно, що Тарас вбиває саме його», — зазначає режисер. Вемуна підкреслив, що, на думку авторів номера, вбивати людину через сексуальну орієнтацію — це «логічно».

Блогер висловив переконання, що доки з головних гумористичних сцен країни жартуватимуть про те, що чорний колір шкіри — це згорілий білий, доти жителі України будуть це повторювати. «І завтра, коли у них запитає дитина, чому цей дядько такий чорний, вони дадуть відповідь: тому що він підгорів. І коли ці діти підуть до школи, вони будуть називати всіх чорних навколо копченими, тому що їм це видається смішним», — додав Вемуна.

«Дизель шоу» — гумористичний проєкт, який з 2015 року виходить на телеканалі ICTV. Виробництвом програми займається «Дизель Студіо». У травні інтернет-проєкт «Телебачення Торонто» выпустив відео, в якому розкритикував позицію «Дизель шоу» щодо питання про вакцинацію проти коронавірусу. У відповідь представники гумористичного шоу зажадали від «Телебачення Торонто» видалити їхній ролик, оскільки він нібито порушує право інтелектуальної власності.

Нове та Найкраще

6 200

652

582
936
Більше матеріалів