Єдиний у світі музей вагіни зачиняється і йде в онлайн

Перший у світі музей вагіни, який працював у Лондоні з 2019 року, змушений зачинитися через те, що орендодавець не продовжив договір. Тепер музей буде функціонувати тільки в онлайн-режимі, пише Vice.

Протягом двох років музей вагіни розташовувався в центральному лондонському районі Камден. Напередодні група компаній LabTech, що здавала музею приміщення, відмовилася продовжити термін оренди — він спливає 24 вересня. Незважаючи на підтримку з боку міської влади, його творцям поки так і не вдалося знайти відповідне приміщення в іншому місці — таке, щоб він був помітний з вулиці для туристів і городян. За словами засновниці та директорки музею Флоренс Шехтер, низка власників нерухомості по всьому Лондону відмовили їй в оренді без пояснення причин. Вона назвала це «інституційним патріархатом».

Шехтер задумала музей вагіни у 2017-му, виявивши, що у світі немає гінекологічного еквівалента фаллологічного музею в Ісландії. Інституція почала своє життя як серія заходів по всій Великій Британії, перш ніж знайти фізичний дім восени 2019 року. Відтоді музей провів кілька освітніх виставок, присвячених жіночому тілу, — їх відвідали сотні тисяч людей.

Поки музей вагіни не підшукає собі нову будівлю, Шехтер та її команда працюватимуть онлайн. «Ми збираємося діяти так, ніби б це була пандемія, — вона дала нам багато навичок роботи без фізичного простору. Будемо робити більше онлайн-заходів», — говорить Флоренс. За даними музею, його інтернет-охоплення становить 4 мільйони осіб на місяць.


Фото: Isabel Infantes / AFP

Нове та Найкраще

6 164

647

575
920
Більше матеріалів