Таліби заборонили показувати на телебаченні фільми, в яких знімалися жінки

Ісламістський рух «Талібан», який контролює Афганістан, заборонив місцевим телеканалам показувати фільми за участю актрис, а журналісток і телеведучих зобов’язав носити хіджаб. Про це повідомляє місцева служба «Радіо Свобода».

21 листопада Міністерство сприяння доброчесності та запобігання пороку оприлюднило перелік «релігійних принципів», який включає вісім нових правил. Серед них — заборона на трансляцію фільмів і розважальних програм, що ображають талібів і суперечать принципам тлумачення цим угрупованням ісламського законодавства.

Крім того, тепер на телебаченні не дозволено демонструвати зображення пророка Мухаммеда та інших шанованих в ісламі фігур. Також не можна показувати чоловіків, одягнених не відповідно до вимог талібів. «Це не обмеження свободи вираження, а кілька простих принципів», — заявив представник міністерства Акеф Могаджер.

Після приходу до влади у серпні «Талібан» заборонив дівчаткам відвідувати школу, а жінкам — займатися спортом та працювати. На початку листопада на півночі країни застрелили 29-річну активістку й викладачку економіки Фрозан Сафі — це перший відомий випадок убивства захисниці прав жінок за талібів.


Фото: Журналістка Мадіна (ім’я змінено), яка була змушена піти з роботи / Кабул, Афганістан, листопад 2021 року / Wakil Kohsar / AFP

Нове та Найкраще

6 044

596

550
886
Більше матеріалів