Канадський репортер зібрав $20 тисяч для дітей-сиріт України, продаючи стикери

Канадський репортер та режисер Крістіан Боріс запустив продаж стикерів для допомоги благодійним організаціям, що опікуються дітьми — жертвами війни в Україні. За тиждень йому вдалося зібрати понад $20 тисяч.

За словами Крістіана, ідея проєкту прийшла, коли друг надіслав йому мем «Святий Джавелін України». Тоді він попросив знайомого дизайнера Євгена Шалашова зробити кілька стикерів із цим зображенням. «Крістіан надіслав мені зображення Богородиці з „джавеліном“ невідомого автора в дуже поганій якості і попросив детальніше це промалювати, щоб він міг зробити стикер і продавати, а виручені кошти пожертвувати на благодійність», — розповів дизайнер Bird in Flight.

Після цього Боріс запустив спеціальний сайт для продажу стикерів і футболок із зображенням мему. Він обіцяє передати всі отримані кошти канадській благодійній організації Help Us Help, що займається гуманітарною допомогою та освітніми проєктами в Україні. «Україна тривалий час була для мене дивовижним домом. І я завжди намагатимуся знайти способи відповісти їй взаємністю», — написав він у фейсбуці.

Крістіан висвітлював міжнародні конфлікти для BBC, CBC, Vice, Al Jazeera, The Guardian, The Washington Post та інших видань. Кілька років тому він побував у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі як репортер, де також зняв фільм про українських дітей-сиріт. Боріс є засновником маркетингового агентства Black Hawk.

Нове та Найкраще

6 164

647

576
921
Більше матеріалів