Знятий в Одесі фільм «Цензорка» отримав десять номінацій на словацьку кінопремію

Фільм «Цензорка» спільного виробництва України, Словаччини й Чехії отримав десять номінацій національної кінопремії Словакії «Сонце в сітці» (Slnko v sieti). Про це повідомили у компанії «Артхаус Трафік», яка продюсує стрічку за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

«Цензорка» — дебютна повнометражна ігрова картина словацького режисера і сценариста Петера Керекеша. Фільм розповідає історію молодої жінки Лесі, яка засуджена до ув’язнення в одній із виправних установ Одеси. Вона щойно народила дитину і потрапила у світ, населений лише жінками: ув’язненими, медсестрами та наглядачками. Стрічку знімали в Одесі у 2019 році.

Картина претендує на нагороди за найкращі ігровий фільм, режисуру, сценарій, операторську роботу, монтаж, звук, музику, костюми, головну жіночу роль (номіновані дві українські акторки — Марина Клімова та Ірина Кірізєва) й жіночу роль другого плану (українка Любов Василіна).

Світова прем’єра «Цензорки» відбулася на Венеційському кінофестивалі, де стрічку відзначили нагородою за найкращий сценарій у конкурсній програмі «Горизонти». Фільм також представляв Словаччину на премії «Оскар». Переможців словацької кінопремії «Сонце в сітці» оголосять 9 квітня.

Нове та Найкраще

6 040

591

547
883
Більше матеріалів