Вийшов додаток DALL-E Mini — він створює сюрреалістичні зображення на основі тексту

Група розробників з IT-спільноти Hugging Face представила додаток на основі технології штучного інтелекту DALL-E Mini, який перетворює будь-який текст на сюрреалістичні зображення. З кожним днем програма набирає популярності, а створені нею зображення публікують у соцмережах.

Скористатися DALL-E Mini можна безкоштовно на сайті спільноти Hugging Face. Для цього потрібно будь-якою мовою ввести підказку у текстове поле та натиснути Run. Після цього програма починає обробку запиту і запускає таймер, що відстежує час створення картинок, — зазвичай це займає від однієї до двох хвилин. У результаті на екрані з’явиться дев’ять схожих зображень, кожне з яких можна збільшити та зберегти або зробити скриншот. Також можна повторити спробу і створити новий комікс за тією ж підказкою.

На Reddit уже є спеціальний розділ, де користувачі діляться найбільш дивними і смішними зображеннями, згенерованими штучним інтелектом. Найчастіше героями стають відомі люди та персонажі, що опиняються у незвичних місцях чи умовах. Наприклад, можна побачити Карла Маркса на логотипі KFC, або як Фредді Мерк’юрі їсть рамен у пральній машині, Гітлер танцює у тіктоці, Путін сидить у тюрмі, Дарт Вейдер косить газон, а Ісус скидає ядерну бомбу тощо.

dalle-mini
Зображення: DALL-E mini
photo_2022-06-14_13-56-39
Зображення: DALL-E mini
dallemini_2022-6-15_11-8-0
Зображення: DALL-E mini
dallemini_2022-6-15_10-40-15
Зображення: DALL-E mini
dalle-mini2
Зображення: DALL-E mini
dall-e-mini-4
Зображення: DALL-E mini
dall-e-mini
Зображення: DALL-E mini
dall-e-mini1
Зображення: DALL-E mini
dall-e-mini2
Зображення: DALL-E mini

DALL-E Mini створив американський програміст Борис Дайма у липні 2021 року в рамках конкурсу, проведеного Google і спільнотою Hugging Face. Це розширення додатку DALL-E, який назвали на честь художника-сюрреаліста Сальвадора Далі й вигаданого робота ВОЛЛ-І.

Нещодавно компанія neural.love створила розширені версії картин «Мона Ліза» Леонардо да Вінчі, «Дівчина з перловою сережкою» Яна Вермера та ікони «Христос Пантократор», що знаходиться у Сінайському монастирі, за допомогою DALL-E.

Нове та Найкраще

6 160

644

575
917
Більше матеріалів