Музикант закопав у секретному місці єдину копію нового альбому. Зараз її знайшли фанати

Шотландський композитор Ерланд Купер минулого літа закопав у секретному місці свій новий альбом класичної музики. Це був єдиний фізичний примірник, усі цифрові копії файлів автор видалив у рамках експерименту. Двоє фанатів знайшли і відкопали альбом, пише BBC.

Музикант сховав запис на Оркнейських островах, що на півночі Шотландії. На своєму сайті він дав підказки для пошуку і зазначив, що якщо ніхто не знайде альбом, він сам розкопає його і випустить у 2024 році. Ідея полягала в тому, щоб дати запису розкластися в землі під впливом дощових вод.

Кілька тижнів тому котушку з магнітною стрічкою виявили місцеві мешканці Вікторія та Ден Роудс. Запис був закопаний разом зі скрипкою під спеціально висіченим каменем у місті Стромнесс.

Музикант розповів, що альбом присвячений пам’яті шотландського драматурга Джорджа Маккея Брауна, який жив у Стромнессі. Купер не очікував, що комусь вдасться знайти запис. «Я думав, що хтось, вигулюючи собаку, може випадково натрапити на цей камінь і відкопати знахідку, не знаючи, що вона означає», — каже композитор.

Альбом Carve the Runes Then Be Content With Silence є сьомою студійною платівкою Ерланда Купера. Зараз музикант планує видати її у тому вигляді, в якому вона збереглася. Його композиції поєднують польові записи з оркестровими та електронними інструментами і натхненні історією Оркнейських островів.

Нове та Найкраще

6 200

652

582
935
Більше матеріалів