У Барселоні добудували дві вежі собору Саґрада Фамілія

У Барселоні сьогодні вперше підсвітять дві нові вежі храму Святого Сімейства, які добудували наприкінці минулого місяця. Спорудження собору за проєктом архітектора Антоніо Гауді триває вже 140 років. Про це пише El Pais.

Нові вежі увінчані крилатими фігурами бика і лева, які за християнською іконографією символізують євангелістів Луку та Марка. Вежі підсвітять сьогодні після святкового концерту і продовжать робити це щодня до 8 січня 2023 року — з 18:00 до 22:00.

Усього у храмі Святого Сімейства 18 веж: дванадцять на честь апостолів, чотири — євангелістів, одна присвячена Діві Марії і одна — Ісусу Христу. Вежі євангелістів Іоанна та Матвія заввишки 135 метрів будуть завершені наступного року, а вежа Ісуса — у 2026-му, до сторіччя смерті Гауді. 138-метрову вежу із зіркою, збудовану на честь Діви Марії, відкрили торік.

Саґрада Фамілія — пам’ятка зі списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та найзнаменитіший проєкт каталонського архітектора Антоніо Гауді. Будівництво неоготичного храму розпочалося у 1882 році завдяки пожертвуванням парафіян. На момент своєї смерті 1926-го Гауді встиг закінчити фасад і одну з дзвіниць. Зведення храму припинялося під час воєн — Громадянської в Іспанії та Другої світової. Основним джерелом фінансування будівництва є продаж вхідних квитків.

Нове та Найкраще

6 044

596

550
886
Більше матеріалів