У Нью-Йорку заборонили дискримінацію людей за вагою та зростом

Міська рада Нью-Йорка ухвалила законопроєкт про заборону дискримінації людей через їхню вагу або зріст. Ці ознаки додадуть до списку захищених від дискримінації характеристик, таких як раса, сексуальна орієнтація, гендерна ідентичність та етнічне походження, пише The New York Times.

Закон заборонятиме роботодавцям і підприємствам дискримінувати людей за вказаними ознаками під час працевлаштування, оренди житла та надання доступу до громадських місць. Водночас він передбачає винятки, якщо зріст або вага заважають працівнику виконувати свої обов’язки. Йдеться передусім про поліцейських і пожежників, які мають відповідати певним фізичним вимогам.

«Людям із різними типами статури не лише відмовляють у роботі та просуванні по службі, — заявив автор законопроєкту Шон Абреу. — Усе їхнє існування заперечується суспільством, яке досі не запропонувало жодного правового захисту від цих упереджень».

Таким чином Нью-Йорк стане найбільшим американським містом, де діятиме подібний закон. Раніше дискримінацію за вагою заборонили у штаті Мічиган. А у штаті Вашингтон суд постановив, що ожиріння підпадає під дію закону про заборону дискримінації працівників з обмеженими можливостями.


Фото: Depositphotos / Михайло Палінчак

Нове та Найкраще

6 043

594

550
885
Більше матеріалів