Чернетки Фредді Мерк’юрі продадуть на аукціоні. У них хіт «Богемна рапсодія» мав іншу назву й текст

Одна з найвідоміших композицій в історії рок-музики — Bohemian Rhapsody гурту Queen — спочатку мала назву Mongolian Rhapsody. Про це свідчать записи у нещодавно знайдених чернетках Фредді Мерк’юрі. Їх виставлять на аукціоні Sotheby’s, пише CNN.

Загалом було знайдено 15 сторінок із чернетками пісень і вокальних партій, написаних співаком від руки. На одній із них Мерк’юрі закреслив слово Mongolian, додавши зверху Bohemian біля Rhapsody. Нотатки були зроблені у 1974-му, а культова композиція вийшла наступного року.

Також був знайдений інший варіант початку приспіву: Mama, there’s a war began; I’ve got to leave tonight («Мамо, почалася війна; я маю йти сьогодні ввечері»). У фінальному варіанті цей рядок такий: Mama, just killed a man («Мамо, я щойно вбив людину»).

Ще одна сторінка містить велику кількість слів і фраз. Деякі з них з’явилися у фінальній версії пісні, зокрема Galileo, Bismillah і Fandango; тоді як інші, наприклад Matador і Belladona, — ні.

Цей рукопис є одним із майже півтори тисячі особистих речей музиканта, які виставлять на аукціоні «Фредді Мерк’юрі: його власний світ» у вересні. Аркуш із чернеткою композиції оцінюють приблизно у 1 мільйон фунтів стерлінгів. Серед інших лотів — рукописи хітів Somebody to Love, We Are the Champions і Don’t Stop Me Now з автографом Мерк’юрі.

Нове та Найкраще

6 200

655

583
937
Більше матеріалів