Автор «Чорного дзеркала» попросив ChatGPT створити епізод — результат виявився «лайном»

Британський сценарист і продюсер Чарлі Брукер, який є автором серіалу «Чорне дзеркало», спробував створити один з епізодів шоу за допомогою чат-боту зі штучним інтелектом ChatGPT. Про це він розповів журналу Empire.

«Я бавився з ChatGPT і одразу попросив його згенерувати епізод „Чорного дзеркала“, — згадує Брукер. — Програма видала щось, що на перший погляд виглядало правдоподібним, але якщо придивитися — було лайном».

За його словами, чат-бот просто змішав описи попередніх епізодів серіалу в одному сценарії. «Якщо копнути трохи глибше, стане зрозумілим, що там насправді немає жодної оригінальної думки», — зазначив автор.

І хоча результат його розчарував, свою взаємодію зі штучним інтелектом він вважає корисною. Брукер упевнений, що отриманий від ChatGPT текст можна використовувати як приклад поганого сценарію, аби вберегтися від самоповторів. «Я написав багато епізодів, де персонаж усвідомлює, що перебуває в комп’ютерній симуляції, — сказав сценарист. — Тож зрозумів, що мені варто забути про те, як я собі уявляю типовий епізод „Чорного дзеркала“».

Серіал «Чорне дзеркало» вперше показали у 2011 році. Шоу фокусується на антиутопічних наслідках розвитку технологій в сучасному суспільстві. Прем’єра шостого сезону відбудеться на Netflix 15 червня, він включатиме п’ять окремих історій. Головні ролі у продовженні зіграли Сальма Гаєк, Аарон Пол, Рорі Калкін, Енні Мерфі, Джош Гартнетт та інші актори.

Нове та Найкраще

6 200

655

583
937
Більше матеріалів