Водій загинув у аварії на зруйнованому мосту, слідуючи маршруту гугл-карт. Родина подала на компанію до суду

Родина чоловіка з Північної Кароліни, який загинув у ДТП, судитиметься з Google. Компанію звинувачують у неналежній роботі її навігаційної системи, що призвело до смерті людини, пише Associated Press.

Трагічний випадок стався вночі 30 вересня 2022 року. Філіп Пакссон їхав додому з вечірки, присвяченої дню народження доньки, незнайомим районом міста Гікорі. За маршрутом у картах Google водій мав перетнути міст Сноу-Крік, однак той завалився ще дев’ять років тому й так і не був відремонтований. У результаті машина зірвалася з краю і впала з висоти близько шести метрів, а чоловік загинув.

Поліцейські, які знайшли тіло Пакстона в його перекинутій автівці, сказали, що вздовж розмитої дороги не було жодних бар’єрів чи попереджувальних знаків.

У позові йдеться, що за кілька років до інциденту користувачі повідомляли Google про руйнування мосту і просили оновити маршрут, однак компанія проігнорувала це. У Google висловили співчуття родині загиблого та сказали, що вивчають позов.

Окрім техногіганта родина загиблого судиться з двома приватними фірмами та однією фізособою, які мали відповідати за утримання зруйнованої споруди.


Фото: Mactrunk / Depositphotos

Нове та Найкраще

6 245

594

618
949
Більше матеріалів