Американець опинився в тюрмі через помилку технології розпізнавання облич. Тепер він судиться з поліцією

У листопаді минулого року Рендал Коран Рейд зі штату Джорджія був помилково заарештований на трасі за підозрою у крадіжці. Чоловік провів у в’язниці майже тиждень, перш ніж звинувачення були зняті, пише Associated Press.

Рейду інкримінували використання крадених кредитних карток — він нібито купив дизайнерські гаманці Chanel і Louis Vuitton на суму понад $13 тисяч у штаті Луїзіана. За словами чоловіка, він навіть ніколи не був там. Зрештою Рейд провів у в’язниці шість днів і витратив чималу суму на адвокатів, перш ніж слідчі поліції визнали свою помилку.

Цього місяця постраждалий подав до суду на шерифа Джозефа Лопінто та детектива Ендрю Бартолом’ю, звинувативши їх у неправильному використанні технології розпізнавання облич. Згідно з позовом, детектив покладався виключно на збіг, згенерований цією технологією, аби отримати ордер на арешт Рейда.

Технологія розпізнавання облич дозволяє американським правоохоронцям передавати зображення з камер відеоспостереження до програмного забезпечення, яке шукає збіги у державних базах даних або соціальних мережах.

Це вже не перший випадок, коли технологія дає збій. У серпні жительку Детройта заарештували в її будинку за злочин, якого, як виявилося, вона не вчиняла. Рейд став одним із щонайменше п’яти темношкірих позивачів за останні роки, що звинуватили правоохоронців у помилковій ідентифікації за допомогою цієї технології.

Нове та Найкраще

6 245

683

594
949
Більше матеріалів