Вийшла гра, в якій треба домальовувати картини Моне. Її створювали вручну кілька років

Австралійський незалежний геймдизайнер Пет Наум випустив відеогру «Учень майстра» (The Master’s Pupil), присвячену творчості французького імпресіоніста Клода Моне. Розробник працював над проєктом протягом семи років, пише Artnet.

«Учень майстра» — це двомірна пригодницька головоломка, в якій гравцям пропонують дослідити творчий підхід художника у різний час. Наприкінці життя у митця розвинулася катаракта, яка суттєво вплинула на його здатність розрізняти кольори та малювати. Гра фокусується саме на цій хворобі, поміщаючи гравця «всередину очного яблука Моне».

Гра поділена на 12 рівнів. У кожному потрібно виконувати завдання, що ґрунтуються на законах фізики і особливостях простору, а також на використанні кольорів. Гравці бігають і стрибають уздовж виноградних лоз, переміщують предмети та іноді опиняються на картинах митця. У результаті користувач допомагає майстру завершити ту чи іншу роботу. У грі фігурують такі твори, як «Натюрморт із пляшкою, графином, хлібом і вином» (1863), «Жінка з парасолькою» (1875) тощо.

Розробник вручну розмальовував фарбою кожен рівень на папері, а потім сканував зображення. Гра офіційно вийшла на платформі Steam влітку і має схвальні відгуки.

Нове та Найкраще

6 726

856

722
1 118
Більше матеріалів