Charlie Hebdo опублікував карикатуру на Ердогана

Французький сатиричний журнал Charlie Hebdo опублікував на обкладинці свіжого номера карикатуру на президента Туреччини, Реджепа Ердогана. На зображенні Ердоган сидить у кріслі в домашньому одязі й задирає хіджаб жінці, яка несе йому напої. Підпис на обкладинці сповіщає: «Ердоган у приватному житті дуже грайливий». Журнал надійшов у продаж сьогодні, 28 жовтня. Про це повідомляє AP News.

Фахреттін Алтун, відповідальний за зв’язки з громадськістю в адміністрації президента Туреччини, звинуватив Charlie Hebdo в поширенні расизму і ненависті, а карикатуру назвав «позбавленою почуття людської гідності».

Таким чином журнал відреагував на дипломатичний скандал між главами Франції та Туреччини, пов’язаний з убивством паризького вчителя Самюеля Паті, який під час уроків показував дітям карикатури Charlie Hebdo на пророка Мухаммеда. Президент Франції Еммануель Макрон назвав убивство терактом і посяганням на свободу слова у країні. У відповідь Ердоган запропонував йому «перевіритися у психіатра» і закликав до бойкоту французьких товарів. У свою чергу Франція відкликала посла з Туреччини і звернулася до Євросоюзу з закликом вжити санкцій щодо країни.

Сатиричний тижневик Charlie Hebdo видається у Франції з 1969 року. Він відомий гострими карикатурами на світових лідерів і представників ісламських терористичних угруповань. 7 січня 2015 року двоє невідомих скоїли в редакції журналу теракт, у результаті якого загинуло четверо художників видання. За тиждень вийшов новий номер Charlie Hebdo з пророком Мухаммедом, який плаче, на обкладинці та підписом «Je suis Charlie» («Я — Шарлі»).


Фото: Mathieu Menard / Hans Lucas / Hans Lucas VIA AFP

Нове та Найкраще

6 157

644

575
915
Більше матеріалів