Два українських проєкти включили до лонг-листа премії Dezeen Awards 2023

Організатори дизайнерської премії Dezeen Awards 2023 оголосили довгий список претендентів на перемогу в інтер’єрних категоріях. Серед них два українських проєкти — приватний будинок на Київщині та готель у Карпатах.

У категорії «Домашній інтер’єр» відзначили проєкт дизайнерів із Makhno Studio. Це Mureli House у селищі Козин Київської області, завершений за два місяці до початку російського вторгнення. Сімейний будинок складається з вітальні та кухні, трьох спалень із ванними кімнатами, гостьової ванної, пральні й гаража з терасою. Уся споруда виконана у бежевих тонах.

Mureli House by Makhno Studio (4)
Фото: Makhno Studio
Mureli House by Makhno Studio (5)
Фото: Makhno Studio
Mureli House by Makhno Studio (2)
Фото: Makhno Studio
Mureli House by Makhno Studio (3)
Фото: Makhno Studio
Mureli House by Makhno Studio (1)
Фото: Makhno Studio

У категорії «Готельний інтер’єр» відібрали проєкт студії Yod Group. Це п’ятизірковий Hay Boutique Hotel у селі Поляниця Івано-Франківської області. Відкритий минулого року готель поєднує стримані тони і багаті текстури. Елементи інтер’єру творчо інтерпретують традиційні українські ремесла — деревообробку, ткацтво й ковальство. Готель має 40 номерів, два ресторани і спа-центр.

HAY_hotel SPA_YOD Group (6)
Фото: Євген Авраменко
HAY_hotel SPA_YOD Group (2)
Фото: Євген Авраменко
HAY_hotel SPA_YOD Group (4)
Фото: Євген Авраменко
HAY_hotel SPA_YOD Group (1)
Фото: Євген Авраменко
HAY_hotel SPA_YOD Group (3)
Фото: Євген Авраменко
HAY_hotel SPA_YOD Group (5)
Фото: Євген Авраменко

Dezeen Awards — міжнародна щорічна премія, яку вручають з 2018-го. Вона відзначає найкращі проєкти в архітектурі, інтер’єрі та дизайні. Переможці отримують статуетку й публікацію на сайті журналу Dezeen. Цього року до складу журі потрапила українська архітекторка Ольга Богданова, засновниця київської студії Bogdanova Bureau. Шорт-листи премії оголосять у жовтні.

Нове та Найкраще

6 245

683

594
949
Більше матеріалів