McDonald’s почне випускати бургери на основі рослинного м’яса

Найбільша мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s планує додати в меню страви на основі рослинного м’яса, повідомляє BBC. У 2021 році компанія представить вегетаріанську лінійку McPlant. До неї увійдуть бургери, рослинні замінники курки і ранкові сендвічі.

Раніше McDonald’s запустила у продаж в Канаді бургер на основі альтернативного м’яса, виробленого американською компанією Beyond Meat. Однак поки невідомо, чи буде гігант у сфері фастфуду і далі співпрацювати з Beyond Meat або знайде іншого постачальника. Рішення McDonald’s продиктовано закликами з боку вчених, екологів та активістів зменшити обсяги виробництва м’ясної продукції, яке негативно впливає на навколишнє середовище, здоров’я і негуманне по відношенню до тварин.

«Ми раді цій можливості, тому що віримо, що у нас перевірений і смачний продукт», — заявляють у McDonald’s. Компанія не першою представить страви з альтернативним м’ясом: раніше вегетаріанські бургери запустила у продаж мережа найбільшого конкурента McDonald’s — Burger King.


Фото: Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 164

647

576
921
Більше матеріалів