18+
Репортаж

Знову найбільший: Фоторепортаж з Берлінського прайду

Сьогодні, 23 липня, в Берліні пройшов прайд-парад — найбільший за останні два роки. Участь у ході, що стартувала опівдні на площі Шпіттельмаркт у районі Мітте та звершилася біля Бранденбурзьких воріт, узяли понад 150 тисяч людей. Ось як це було.

Берлінський прайд-парад проводять із кінця 70-х, він відбувається раз на рік. Його вважають найбільшим у Європі, однак два роки тому через пандемію влада міста наклала обмеження на учасників: вони мусили одягати маски та не могли вживати алкоголь. Масштабність заходу зменшилася. Минулого року його відвідало 65 тисяч людей; зараз, коли обмеження зняли, — понад 100 тисяч.

На честь прайду над Бундестагом уперше підняли райдужний прапор. Також його вивісили на будівлі Ібн-Рушд-Гете — першій «ліберальній мечеті» Німеччини,
яка дає можливість чоловікам та жінкам молитися разом та приймає віруючих зі спільноти ЛГБТІК+.

Учасники, окрім іншого, вимагали розслідування усіх злочинів, пов’язаних зі спільнотою ЛГБТІК+, збільшити різноманіття на робочих місцях. До маршу також доєдналися українські активісти, представники об’єднань Kyiv Pride, Kharkiv Pride та громадської організацї Vitsche — вони протестували проти повномасштабної війни в Україні.


Фото: Вікторія Темнова, спеціально для Bird In Flight.

Нове та Найкраще

659

583

608
940

Більше матеріалів