Уряд Великої Британії відкликатиме проєкти некрасивих будинків

Міністр житлово-комунального господарства Великої Британії Майкл Гоув заявив, що уряд припинить будівництво некрасивих житлових комплексів. «Ми скористаємося всіма повноваженнями, у тому числі повноваженнями на скасування, аби переконатися, що проєкти естетично низької якості не будуть реалізовані», — сказав Гоув у коментарі The Independent.

За його словами, те, що громада виступає проти нових споруд, є наслідком «потворної» житлової забудови. Також він наголосив, що місцеві громади відтепер матимуть більше повноважень при плануванні, а уряд виділить додаткове фінансування для регенерації міст. Забудовникам житла буде легше отримати схвалення, якщо вони дотримуватимуться нових норм. Разом з тим уряд наполягатиме, щоб нові проєкти були красивими та сприяли розвиненню добросусідських відносин, мали відповідну інфраструктуру і вписувалися у навколишнє середовище.

Читайте також: Король Чарльз, архітектор

У своїй промові міністр похвалив містечко Паундбері у графстві Дорсетшир на півдні Англії. Спроєктоване люксембурзьким архітектором Леоном Крієром, відомим критиком модернізму, Паундбері поєднує в собі неокласичну архітектуру і принципи нового урбанізму. Воно, зокрема, відоме тим, що його зведення замовив та фінансував Король Чарльз ІІІ. Архітектурним критикам «місто Чарльза» не сподобалося — ті порівнювали його з декораціями до історичного фільму. Гоув сказав, що насправді Паундбері вийшо гарним.


Фото: Центр Лондона, 2012 рік / Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 164

647

576
921
Більше матеріалів