У США шкільна бібліотекарка змусила третьокласників відтворити на уроці сцени Голокосту

Бібліотекарку початкової школи Воткінса у Вашингтоні відправили у відпустку після того, як вона попросила третьокласників відтворити сцени Голокосту під час заняття. Про це розповів директор школи Скотт Берковітц у листі до батьків учнів, де вибачився перед ними та повідомив про початок внутрішнього розслідування, пише The Washington Post.

За словами директора, інцидент стався у шкільній бібліотеці у п’ятницю, 17 грудня. Учні мали готуватися до самостійного проєкту, проте натомість бібліотекарка, ім’я якої не називають, попросила дітей узяти участь у реконструкції подій Голокосту. Зокрема, йшлося про імітацію учнями стрілянини по жертвах та копання братських могил. За словами одного з батьків, співробітниця розподілила ролі між дітьми: так, школяреві єврейського походження довелося грати Адольфа Гітлера, а насамкінець зобразити самогубство. «Я хочу визнати серйозність цього поганого навчального рішення, оскільки учнів ніколи не слід просити розіграти будь-яке злодіяння, особливо геноцид, війну чи вбивство», — зазначив Берковітц у листі.

Мати одного з третьокласників на умовах анонімності розповіла, що її син мав удавати пасажира потяга, який їхав до концтабору, а потім поводитися так, ніби помирає в газовій камері. Під час реконструкції бібліотекарка робила антисемітські коментарі: коли діти поставили питання про причини геноциду, вона відповіла, що це сталося, «бо євреї зіпсували Різдво». Після закінчення заняття співробітниця попросила учнів не говорити нікому про те, що сталося, але вони сповістили свого класного керівника. Після інциденту весь клас зустрівся з командою шкільних психологів, повідомив директор.

У коментарі телеканалу Fox 5 бібліотекарка сказала, що події того дня були неправильно інтерпретовані, й додала, що шокована ініційованим розслідуванням. За інформацією The New York Times, жінку звуть Кімберлін Юрковскі. Раніше вона вже мала проблеми з законом. У 2013-му її позбавили ліцензії на викладацьку діяльність, визнавши винною у крадіжці грошей у шкільного округу та фальсифікації документів.

Нове та Найкраще

6 218

670

587
944
Більше матеріалів