В Україні видали дебютний роман Квентіна Тарантіно «Одного разу в Голлівуді»

Видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га» випустило дебютний роман американського режисера і сценариста Квентіна Тарантіно «Одного разу в Голлівуді». Про це видавець повідомив у твіттері.

Переклад книги здійснив кіноперекладач Олег Колесников, який також працював над українською версією фільму «Одного разу в Голлівуді». За право опублікувати роман змагалися 10 українських видавництв. Придбати книжку можна на сайті «А-ба-ба-га-ла-ма-га».

«Любовний лист Голлівуду шістдесятих, глибоке занурення у кінематографічний світ його золотої доби, винахідливий гумор — усе це в першому романі Квентіна Тарантіно, де він, не обмежений рамками хронометражу, розгортає епічне полотно сонячних спогадів свого дитинства», — йдеться в анотації.

Читайте також: Тарантіно назвав десять фільмів, якими надихався під час зйомок «Одного разу в Голлівуді»

Оригінальна версія книги вийшла минулого року, вона суттєво відрізняється від фільму за змістом. Дія роману відбувається у Голлівуді 60-х років. Головні герої — актор Рік Далтон та його друг-каскадер Кліфф Бут, яких у стрічці зіграли Леонардо Ді Капріо та Бред Пітт. Одразу після публікації роман став найбільш продаваною книгою на Amazon, а також посів перше місце у списку бестселерів художньої літератури The New York Times.


Фото: Depositphotos

Нове та Найкраще

6 220

670

588
946
Більше матеріалів