Тіктокер попросив нейромережу зобразити останнє селфі на Землі. Ось що з цього вийшло

Користувач тіктоку під ніком Robot Overloards опублікував серію зображень з «останніми селфі на планеті». Вони створені програмою DALL-E 2, яка генерує високоякісні картинки на основі тексту, використовуючи штучний інтелект.

Robot Overloards має понад 200 тисяч підписників. За допомогою штучного інтелекту він візуалізує незвичайні текстові запити на кшталт «Як виглядає рай/пекло», «Як відчувається клаустрофобія», «Як виглядатиме кінець Всесвіту» тощо.

Найпопулярніший ролик користувача називається «Попросив штучний інтелект показати останнє зроблене селфі», наразі він набрав 13 мільйонів переглядів. DALL-E 2 показав моторошні автопортрети схожих на людей істот із понівеченим обличчям на фоні вибухів та стовпів диму. «Звичайний день на росії», — йдеться в одному з 15 тисяч коментарів під відео. Друга і третя частини зображують аналогічних істот, разом ці ролики набрали понад 9 мільйонів переглядів.

@robotoverloards Asking an Ai to show the last selfie ever taken in the apocalypse Part: 3 #apocalypse#scary#horror#foryoupage #fyp #ai#midjourney #dalle2 ♬ It's Just a Burning Memory - The Caretaker

Першу версію додатку DALL-E представили у січні 2021 року, його розробила американська дослідницька лабораторія OpenAI. Програму назвали на честь художника-сюрреаліста Сальвадора Далі й вигаданого робота ВОЛЛ-І. Оновлену версію, яка створює більш реалістичні зображення, випустили цього року. У червні також з’явився додаток DALL-E Mini, який перетворює будь-який текст на сюрреалістичні образи.

Нове та Найкраще

6 218

670

587
945
Більше матеріалів