Google спростував відкриття російських військових об’єктів на своїх картах

Корпорація Google заперечила факт відкриття засекречених військових та стратегічних об’єктів армії РФ у сервісі Google Maps. У компанії кажуть, що не вносили жодних змін до наявних зображень, повідомляє The Verge.

18 квітня інформаційне агентство Міністерства оборони України «АрміяInform» написало про те, ще у Google Maps із початком широкомасштабного російського вторгнення в Україну перестали приховувати секретні об’єкти армії РФ. Зокрема, йшлося про російський авіаносець «Адмірал Кузнецов», базу зберігання ядерних боєприпасів поблизу Мурманська, винищувач Су-57 у льотно-випробувальному центрі, а також пускову позицію міжконтинентальної балістичної ракети.

В агентстві наголосили, що раніше ці локації відображалися в гіршій якості, але тепер їх можна роздивитися з роздільною здатністю до 0,5 метра на піксель. Ця інформація також з’явилася у твіттер-акаунті @ArmedForcesUkr — на неофіційній сторінці підтримки ЗСУ. Публікація зібрала понад 2,5 тисячі ретвітів, її цитували в багатьох ЗМІ.

Але у Google заперечили інформацію. «Ми не вносили жодних змін у наші супутникові знімки в Росії», — підкреслила прессекретарка компанії Женев’єв Парк. Розповсюджені зображення були доступні задовго до початку конфлікту в Україні, додала вона.

Після вторгнення Росії в Україну компанія Google призупинила продаж реклами в РФ, обмежила доступ до Google Pay для російських користувачів і заборонила акаунтам державних ЗМІ показ реклами в YouTube.

Нове та Найкраще

6 202

659

583
940
Більше матеріалів