Прокуратура Німеччини висунула звинувачення 100-річному колишньому наглядачеві концтабору

Німецька прокуратура звинуватила 100-річного чоловіка у причетності до загибелі 3 518 осіб — під час Другої світової війни він працював наглядачем у концтаборі Заксенхаузен, повідомляє Reuters.

Пенсіонер, чиє ім’я не називають, живе в північно-східній частині Бранденбурга. Його звинувачують у сприянні жорстоким вбивствам з метою отримати матеріальну вигоду. Уточнюють, що він працював у Заксенхаузені з 1942 по 1945 рік. Наразі суд міста Нойруппін розглядає питання про прийняття справи до провадження.

Заксенхаузен був створений у 1936 році в Оранієнбурзі і проіснував до квітня 1945-го. Загалом тут загинуло понад 100 тисяч осіб. У таборі застосовували різні методи тортур: у «тирі» по людях стріляли як по живих мішенях, бранців вішали, відправляли до газової камери і змушували проходити до сорока кілометрів на день в офіцерських чоботях.

За останні кілька років прокуратура Німеччини неодноразово висувала звинувачення колишнім охоронцям концентраційних таборів, щоб домогтися судового вироку, поки підозрювані ще живі. Торік 93-річного Бруно Д. визнали винним у співучасті в 5 230 вбивствах, а тиждень тому 95-річну Ірмгард Ф., колишню секретарку концтабору Штуттгоф, звинуватили в пособництві 10 тисячам убивств.


Фото: Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 726

856

722
1 118
Більше матеріалів