Disney+ попереджатиме про расизм у класичній анімації

Стрімінговий сервіс Disney+ показуватиме відомі анімаційні фільми «Пітер Пен», «Дамбо», «Коти-аристократи», «Книга джунглів» і стрічку «Швейцарська родина Робінзонів», створені у 1950—1970-их роках, з попередженням про расистські висловлювання та неналежне ставлення до деяких людей і культур, повідомляє The Hollywood Reporter.

Так, на платформі підкреслюють, що один із героїв стрічки «Коти-аристократи» є расистською карикатурою на жителя Східної Азії, а в мультфільмі «Дамбо» є сцена з воронами, які нагадують учасників менестрель-шоу, де білі артисти фарбували обличчя в чорний та імітували рухи африканських рабів.

Для того щоб визначити образливі сцени і діалоги, компанія звернулася за допомогою до Організації афроамериканських кінокритиків, Коаліції азіатських Тихоокеанських регіонів у сфері розваг і великого ЛГБТ-об’єднання GLAAD. «Ці стереотипи були неправильними тоді й залишаються такими тепер. Замість того щоб видаляти контент, ми хочемо визнати його хворобливий вплив, вчитися на своїх помилках, ініціювати діалог і разом створити більш інклюзивне майбутнє», — кажуть представники студії.

На початку червня HBO Max видалив із відкритого доступу фільм «Віднесені вітром». Рішення було прийнято після смерті Джорджа Флойда і початку протестів у США. Через місяць стрімінговий сервіс повернув картину і супроводив її двома відео з обговоренням історичного контексту створення стрічки.


Фото: IMDb

Нове та Найкраще

6 158

575

600
916
Більше матеріалів