У Нью-Йорку закрили арт-об’єкт вартістю $200 мільйонів: він став місцем частих самогубств

Оглядовий майданчик Vessel у Нью-Йорку, спроєктований студією Heatherwick, тимчасово закрили після того, як місцевий житель покінчив з собою, зістрибнувши з нього. Про це повідомляє Dezeen. 21-річний Франклін Вашингтон наклав на себе руки в понеділок, 11 січня. У грудні 2020 року 24-річна жінка також померла, зістрибнувши з Vessel. Перший суїцид на арт-об’єкті був зафіксований у 2019-му. Компанія-девелопер Hudson Yards заявила, що проконсультується з психіатрами перед тим, як відкрити оглядовий майданчик знову.

Архітектурна оглядачка Одрі Вакс ще до завершення будівництва попереджала, що така висока споруда буде приваблювати самогубців. Крім того, в архітектурному середовищі обговорювали занадто низькі бар’єри на оглядовому майданчику, які легко перестрибнути.

Vessel — не один, а цілих 80 майданчиків, звідки відкривається вид на Нью-Йорк і річку Гудзон. Висота арт-об’єкту складає 46 метрів, а його будівництво обійшлося у $200 мільйонів. Споруду критикували за її незвичайний вигляд, а девелопер Hudson Yards заявив, що володіє правами на всі знімки, зроблені з висоти Vessel.


Фото: John Nacion / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Нове та Найкраще

6 161

644

575
917
Більше матеріалів