До ювілею Лесі Українки вийшов новий тизер мультфільму «Мавка. Лісова пісня»

Українська студія Animagrad представила офіційний тизер-трейлер мультфільму «Мавка. Лісова пісня», прем’єра якого відбудеться у 2022 році. Анімаційна стрічка в жанрі комедійного фентезі заснована на драмі-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» та образах міфології. Студія приурочила вихід нового тизера до 150-річного ювілею письменниці.

Головна героїня мультфільму Мавка охороняє ліс і допомагає його мешканцям. Вона зустрічає молодого музиканта Лукаша і закохується в нього. Мавці належить пройти через безліч випробувань, а також зіткнутися з могутньою Акулиною, яка будує лісопилку і намагається дістатися до серця лісу.

Animagrad працювала над пластикою і рухами Мавки спільно з примою-балериною Національної опери Катериною Кухар. Народна артистка України відтворювала дії 3D-персонажа, балерині навіть довелося виконати кілька трюків. Студія відзначає, що функція мультфільму не тільки розважальна: його автори хочуть привернути увагу до зникаючих видів тварин. Зубр, чорний лелека, євразійська рись і бурий ведмідь, що стали героями анімаційної стрічки, перебувають на межі знищення. У рамках екологічної місії проєкту Animagrad об’єднала зусилля зі Світовим фондом природи WWF-Україна.

Перший тизер мультфільму вийшов понад три роки тому. У новому відео помітно, наскільки сильно змінилася відтоді анімація.

Animagrad входить до складу групи компаній FILM.UA Group. Студія була заснована в Києві у 2012 році та є одним з провідних анімаційних продакшенів у Східній Європі. Художники Animagrad створюють проєкти у 2D- і 3D-форматі. «Мавка. Лісова пісня» стане другим повнометражним мультфільмом студії. У 2018-му Animagrad випустила 3D-анімацію «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила».


Фото: Animagrad

Нове та Найкраще

6 200

655

583
937
Більше матеріалів