Церква зажадала скасувати участь Кіпру в Євробаченні через пісню про диявола

Грецька співачка Елена Цагріну представить Кіпр на пісенному конкурсі Євробачення з композицією El Diablo («Диявол»). Синод Православної церкви Кіпру засудив вибір пісні, яка, на його думку, закликає поклонятися дияволу. Представники церкви вимагають, щоб Кіпр відмовився від участі в конкурсі, повідомляє CNN.

У оприлюдненій Синодом заяві йдеться, що через El Diablo громадяни Кіпру були висміяні світовою громадськістю. На думку церкви, пісня захищає капітуляцію перед дияволом і просуває поклоніння йому, одночасно вихваляючи фаталістичне підкорення людей темній силі.

У відповідь на це Цагріну заявила, що в пісні йдеться не про диявола, а про токсичні відносини. «El Diablo — це вочевидь алегорична пісня! У ній розповідається історія жінки, якій вдається вийти з токсичних відносин, і вона транслює підтримку всієї аудиторії. Музика об’єднує нас, а не розділяє!» — підкреслила співачка.

Кіпрська державна телерадіокомпанія CyBC не збирається знімати пісню з конкурсу. У пресслужбі президента Синоду відповіли, що позицію церкви поважають, але пісню відкликати не будуть — артист має право на творчу та інтелектуальну свободу.

Євробачення, яке проходить з 1956 року, є найстарішим музичним конкурсом у світі. У 2021-му Євробачення відбудеться з 18 по 21 травня в Роттердамі. Усі учасники конкурсу повинні будуть дотримуватися п’ятиденного карантину перед вильотом до Нідерландів, а також отримати негативний результат тесту на коронавірус за 72 години до вильоту.

Нове та Найкраще

6 200

655

583
937
Більше матеріалів