У Лос-Анджелесі вручили «Греммі»: головні нагороди взяли жінки, The Weeknd бойкотував премію

У Лос-Анджелесі відбулася 63-я церемонія нагородження музичної премії «Греммі». У всіх основних категоріях перемогли жінки: «Альбомом року» визнаний Folklore американської виконавиці Тейлор Свіфт, а «Записом року» стала Everything I Wanted співачки Біллі Айлиш. Нагороду «Пісня року» отримала хіп-хоп-виконавиця H.E.R за сингл I Can not Breathe. Американська реперка Megan Thee Stallion перемогла в категорії «Найкращий новий виконавець». Співачка Бейонсе встановила рекорд за кількістю нагород «Греммі» серед жінок. На її рахунку вже 28 статуеток. Канадський виконавець Ейбел Тесфає, відомий як The Weeknd, оголосив «Греммі» бойкот, назвавши премію корумпованою, повідомляє The New York Times.

У 2021 році The Weeknd не отримав жодної номінації на «Греммі». При цьому його альбом After Hours, який вийшов у 2020-му, був високо оцінений музичними критиками і слухачами. Сингл виконавця Blinding Lights утримував перше місце у Billboard Radio Songs Chart 19 тижнів. Після оголошення номінантів «Греммі» The Weeknd звинуватив премію в корумпованості.

Зі схожими звинуваченнями виступив британський співак і композитор Зейн Малік. «До біса „Греммі“ та всіх, хто пов’язаний з цією премією. Якщо у вас немає зв’язків або ви не робите подарунки потрібним людям, то можете забути про номінацію», — написав артист у своєму твіттері. Це не перший випадок бойкоту «Греммі». Премію бойкотують такі виконавці, як Кендрік Ламар, Каньє Вест, Френк Оушен, Дрейк і Childish Gambino.

«Греммі» вважається головною музичною премією світу. 63-я церемонія нагородження відбулася 14 березня. Спочатку «Греммі» повинні були вручати наприкінці січня, але через різке зростання кількості хворих на коронавірус у Лос-Анджелесі церемонію перенесли на березень.


Фото: ютуб-сторінка Recording Academy / GRAMMYs

Нове та Найкраще

6 206

661

583
942
Більше матеріалів