У США засудили до трьох років ув’язнення підлітка, який зламав акаунти Маска та Обами у твіттері

18-річний житель США Грем Іван Кларк визнав себе винним у скоєнні хакерської атаки на соціальну мережу Twitter з метою шахрайства. Суд Флориди засудив його до трьох років ув’язнення у виправному закладі для неповнолітніх, повідомляє The New York Times. Хакер зламав твіттер-акаунти таких відомих особистостей, як бізнес-магнат Ілон Маск, колишній президент США Барак Обама, засновник інтернет-сервісу Amazon Джефф Безос та інші.

Кларк очолював хакерську групу, яка зламувала облікові записи у твіттері. Спочатку зловмисники отримували доступ до акаунтів з незвичайними іменами користувачів, а потім продавали їх на хакерському форумі OGUsers за тисячі доларів. Пізніше група почала зламувати облікові записи знаменитих людей і криптовалютних компаній. Хакери розміщували зі зламаних акаунтів повідомлення з обіцянкою подвоїти гроші будь-якого, хто відправить біткоїни на вказаний ними рахунок. Шахрайська схема принесла зловмисникам понад $100 тисяч.

Підліток визнав себе винним за 30 висунутими проти нього обвинуваченнями. Він пішов на угоду з прокурором, яка передбачає три роки в’язниці для неповнолітніх з подальшим трирічним випробувальним терміном. Кларк також погодився не використовувати комп’ютери без дозволу правоохоронних органів. Якщо він порушить умови угоди, йому загрожує 10 років ув’язнення у виправному закладі для дорослих.

Хакер віддав поліції криптовалюту, яка у нього залишалася на момент арешту. Правоохоронці використають ці біткоїни, щоб частково компенсувати збитки жертвам шахрайства. Поліція заарештувала також посібників Кларка — Німа Фазелі та Мейсона Шеппарда. Молодим людям пред’явили обвинувачення у скоєнні хакерської атаки, але суд поки не виніс їм вирок.

Раніше інша група хакерів Advanced Persistent Threat 69420 зламала 150 тисяч камер відеоспостереження американського стартапу Verkada, встановлених у лікарнях, компаніях, на поліцейських дільницях, у в’язницях і школах. Також були зламані 222 камери на заводах і складах автовиробника Tesla. Хакери прагнули продемонструвати повсюдність відеоспостереження і легкість зламування систем.


Фото: Depositphotos

Нове та Найкраще

6 193

652

581
932
Більше матеріалів