Лувр оцифрував і виклав онлайн усі експонати своєї колекції

Французький музей Лувр запустив онлайн-платформу, на якій у цифровому вигляді представлена ​​повна колекція музею. Крім експонатів Лувру на сайті можна побачити колекцію Національного музею Ежена Делакруа. На інтернет-ресурсі є й цифрові копії скульптур паризького парку Сад Тюїльрі та площі Каррузель, що примикає до Лувру.

Вивчити представлену на сайті колекцію можна у різні способи: за допомогою простого і розширеного пошуку, переглядаючи тематичні альбоми і записи кураторів. Також створена інтерактивна карта Лувру, що дозволяє досліджувати онлайн кожен зал. Музейні експерти будуть регулярно оновлювати базу даних платформи. Зараз оцифровано і викладено в інтернет понад 482 тисячі експонатів.

За словами президента Лувру Жан-Люка Мартінеса, онлайн-платформа надає унікальну можливість побачити всі експонати музею — навіть ті, які знаходяться на тимчасовому зберіганні. «Приголомшлива культурна спадщина Лувру тепер на відстані одного кліка! Я впевнений, що цей цифровий контент буде надихати людей приходити до Лувру та оглядати колекції наживо», — зазначив Мартінес.

Через пандемію коронавірусу Лувр закритий для відвідувань з кінця жовтня 2020 року. Зараз в установі проводять давно заплановані ремонтні роботи. Раніше музей французького міста Байо оприлюднив на своєму сайті цифрову копію «гобелена з Байо» — унікальної пам’ятки середньовічного мистецтва. Завдяки інтернет-ресурсу можна не тільки побачити гобелен, але і досліджувати його: функція масштабування дозволяє розглянути полотно з надзвичайною деталізацією.


Фото: Depositphotos

Нове та Найкраще

6 164

647

576
921
Більше матеріалів