Вайнштейна екстрадували до Лос-Анджелеса. Йому загрожує до 140 років в’язниці

Американського кінопродюсера Гарві Вайнштейна екстрадували з Нью-Йорка до Лос-Анджелеса. Тут він постане перед судом за новими звинуваченнями у зґвалтуваннях і сексуальних домаганнях. Якщо Вайнштейна визнають винним, йому загрожує тюремне ув’язнення терміном до 140 років, повідомляє The Guardian.

Читайте також: 23 роки: Як Гарві Вайнштейн опинився у в’язниці

Кінопродюсера оголосили в розшук у окрузі Лос-Анджелес за позовами про напад на п’ять жінок у період з 2004 по 2013 рік. Вайнштейну пред’являть звинувачення за 11 пунктами. Йому, зокрема, інкримінують зґвалтування і нанесення побоїв. Продюсер своєї провини не визнає.

69-річний Вайнштейн намагався перешкодити екстрадиції, посилаючись на діабет і проблеми з серцем, спиною і зором. «Ми будемо боротися за те, щоб Гарві міг отримати необхідну медичну допомогу і, звичайно, щоб із ним поводилися справедливо», — заявила його прессекретарка Джуда Енгельмаєр. Вона додала, що Вайнштейн має право на належну правову процедуру, презумпцію невинуватості та справедливий судовий розгляд.

Гарві Вайнштейн був одним із найвпливовіших кіно- і телепродюсерів у Голлівуді. Після розслідувань, проведених виданнями The New Yorker і The New York Times у 2017 році, більше 80 жінок звинуватили його в сексуальних домаганнях. Цей прецедент поклав початок глобальному руху #MeToo.

У березні 2020 року Верховний суд Манхеттена засудив Вайнштейна до 23 років тюремного ув’язнення. Його визнали винним у сексуальному насильстві і зґвалтуванні. Колишня продюсерська компанія Вайнштейна погодилася виплатити $17 мільйонів жінкам, які висунули проти нього звинувачення.

У квітні 2021 року Вайнштейн звернувся до Апеляційного суду штату Нью-Йорк із проханням скасувати його вирок і призначити нове слухання. Адвокати обвинуваченого наполягають на тому, що Вайнштейну відмовили у презумпції невинуватості, а вирок невиправдано суворий.

Нове та Найкраще

6 200

652

582
935
Більше матеріалів